bg-slider

bgslider

:

CAPAIAN PANTAS

CAPAIAN PANTAS

Bantuan

Laman Web JPN Kedah menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kelainan Upaya (OKU) / Disability Access.


Pengguna buta warna;

  • Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan di ruangan sebelah kiri setiap halaman Laman Web JPN Kedah. Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang diberikan dan warna templet Laman Web JPN Kedah akan berubah serta-merta.

Pengguna warga tua;

  • Bagi pengguna warga tua, Laman Web JPN Kedah ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan sebelah kiri setiap halaman Laman Web JPN Kedah. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.

RSS

RSS atau RDF Site Summary adalah suatu aplikasi XML (Extensible Markup Language) mengikut tahap spesifikasi W3Schools . Ia merupakan suatu format sindikasi berita dan digunakan sebagai agen untuk mendapatkan berita atau data secara atas talian daripada halaman web yang menyokong aplikasi ini.


Apa itu RssReader?

RssReader adalah satu program yang membolehkan anda menerima berita atau maklumat dari halaman web yang menyokong aplikasi RSS terus ke desktop anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai RssReader, sila ke halaman ini http://www.rssreader.com/

 

Manual Pengguna

Manual Pengguna bagi Laman Web Rasmi Jabatan Perhutanan Negeri Kedah telah disediakan bagi memudahkan pelawat-pelawat untuk melayari laman web ini. Untuk capaian kepada manual pengguna, sila klik link di bawah:

  • Manual Pengguna JPN Kedah

{/gspeech}